18 Aralık 2010 Cumartesi

Luca

TÜRMOB-TESMER tarafından geliştirilen LUCA Projesi 2005 yılı içerisinde hayata geçirilmiştir. Web Tabanlı ve Merkezi Sistem Teknolojisi kullanılarak geliştirilen bu proje kapsamında Türkiye’deki SMMM’lere çağdaş ve uluslararası standartlara uygun yazılımla çalışma ortamı sağlanmaktadır. Bugün Türkiye’de sisteme kayıtlı üye sayısı 9 500, kullanıcı sayısı ise 80 bine ulaşmıştır. Müşteri memnuniyetini ön planda tutan uzman proje ekibi, farklı ve çağdaş çalışma anlayışı getiren vizyonu, SMMM’lerin yazılım yatırım maliyetlerini düşüren ve zaman bağımsız çalışmayı sağlayan teknolojisi ve ürün içeriği ile piyasadaki varlığını her gün daha güçlü hissettirmektedir.

LUCA Projesi, Türkiye’de bir mesleki grubun en üst birliği olan TÜRMOB tarafından geliştirilmiş olması ve proje içeriği olarak “ilk ve tek” olması ile çok dikkat çekmiştir. TÜRMOB çatısı altındaki odaların ve meslek mensuplarının desteği ile hızla yayılmış ve dört yıl gibi kısa bir sürede marka olarak pazardaki yerini almıştır.

LUCA Projesi kullanıcılarına sunduğu avantajlar sayesinde tercih edilen yazılım olmaya başlamıştır. LUCA ile meslek mensupları;

  • Zaman ve mekandan bağımsız çalışılabildiği ve her tür bilgiye internet üzerinden hızla ulaşabildiği için hem müşterisine daha hızlı hizmet verebilmiş, hem de daha fazla müşteriyle çalışabilme rahatlığını elde etmiştir. Tatil veya seyahat sözkonusu olduğunda meslek mensubu olduğu yerden internete bağlanarak müşterisinin işlemlerini yapmış ve kesintisiz hizmet vermeye devam etmiştir. İnternet üzerinden şifresi ile sisteme bağlanarak işlemlerini gerçekleştirmiştir.
  • Meslek mensubunun bilgi teknolojilerini kullanabilmek için yapması gereken donanım ve yazılım yatırımları en düşük düzeye inmiştir. (Bürolarında lokal olarak kullandıkları bilgisayarları ve yazılımları güncel tutmak için yapmaları gereken yatırım maliyetleri çok düşmüştür. LUCA Projesinde donanım ve yazılım iyileştirmeleri merkezi olarak yapıldığından tüm kullanıcılar her zaman aynı performansta ve güncel bilgi ile çalışmaktadır.)
  • Ek lisans bedeli ödemeden sisteme sınırsız kullanıcı tanımlayabilmiş ve bu sayede müşterilerini de rahatlıkla sisteme dahil ederek, yetkileri çerçevesinde kullanmalarını sağlamıştır. Kullanıcılar kendi şifreleri ile yetkili oldukları alanlarda işlem yapabilmiş ve böylece mali müşavirin iş yükü müşteri ile paylaşılmıştır. Ayrıca evrak taşıma ve kaybetme gibi sorunlar da ortadan kalkmıştır.
  • Yedekleme merkezi olarak yapıldığı için meslek mensuplarının yedekleme maliyetleri tamamen ortadan kalkmıştır. (Herhangi bir nedenle bilgisayarını ve beraberinde verilerini ya da sadece verilerini kaybeden üyeler, kaldıkları yerden veri kaybına uğramaksızın işlerine devam etmişlerdir. Hem iş, hem para kaybetmemişlerdir. Bilgi kaybına uğramadıkları için de herhangi bir bilgisayardan beyannamelerini zamanında gönderebilmişlerdir.)
  • Uygulamanın içerisinde kendi arama motoru olan “LUCA Mevzuat Sitesi”nin olması nedeniyle, diğer mevzuat sitelerine ücret ödeyerek üye olma maliyetinden kurtulmuştur. Mevzuat değişiklikleri ücretsiz olarak ve aynı anda tüm luca üyelerinin kullanımına sunulduğundan meslek mensupları ve müşterileri mevzuat değişikliklerinden veya meslek mensuplarından gelen önerilerle gerçekleşen tüm güncellemelerden anında ve ek bir bedel ödemeden faydalanmışlardır. Kurulum veya güncelleme için servis beklemeden, zaman kaybetmeden, para harcamadan kaliteli hizmet ve destek almış, değişiklikleri takip etmek için harcayacakları zamanı iş yaparak daha verimli kullanmışlardır.
  • Ürün bedeli kapsamında, versiyon yenileme, eğitim ve destek hizmetlerinin de veriliyor olması sayesinde yüksek hizmet bedelleri ödemekten kurtulmuşlardır. Kullanılan teknoloji sayesinde merkezi olarak destek alarak tüm problemleri hızla çözülmüştür.
  • Kamu kuruluşlarına gönderilmesi gereken e-beyanname, e-bildirge gibi yasal evrakları mevzuata uygun formatta elektronik ortamda rahatlıkla gönderilebilmiştir.
  • Bu proje ile meslek mensubu “UFRS” (uluslararası finansal raporlama sistemi) alt yapısı hazır bir uygulama ile çalışma şansını elde etmiştir. Dolayısı ile kullanılmaya başladığında herhangi bir sıkıntı yaşamadan UFRS uyumlu raporlar üretebilecektir.

    Sağlanan tüm maliyet avantajları ve yazılımın içeriği ile meslek mensubunun ulusal ve uluslararası alanda rekabet edebilme gücü artmıştır.
kaynak:http://www.luca.com.tr/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder