18 Aralık 2010 Cumartesi

Luca Sisteme Giriş

Luca’nın ana sayfasında Luca Giriş’e basıldığında şifre ekranı gelmiyorsa ne yapılmalıdır?Explorer sayfasında Görünümde Araç çubukları menüsünde Yahoo, MSN, Google, My web search gibi tool barlarda pop up blockerlar bulunmaktadır ve bunlar Luca'nın pencerelerinin açılmasını engellemektedirler. Denetim Masasında “Program Ekle Kaldır” ‘dan bilgisayarınızdan bu yazılımları kaldırmanız gerekmektedir.

Modem markası olarak Airties veya ZYXL kullanılıyorsa güncellemelerinin yapılması gerekmektedir.
Luca'ya giriş yapmadan önce Internet Explorer ayarlarınızdan http://kurumsal.luca.com.tr, http://muhasebe.luca.com.tr ve https://internet.luca.com.tr adresini güvenilen sitelere eklemeniz gerekmektedir.


Bunların dışında yukarıda bahsedilen Yazılım Bilgilerinin kontrol edilmesi gerekmektedir.


Programa ilk girişte ne yapılmalıdır?Öncelikle parola değiştirilip Yönetici modülündeki Müşteri İşlemleri menüsünden müşteri girişi yapılır ve kaydedilir daha sonra ekrandaki yeşil barda Dönem butonuna basılır, sayfanın sol alt tarafında Yeni butonuna basılır ve bilgiler girilerek Kaydet butonuna basılır. Sağ üst taraftaki Müşteri kutusunda, kaydedilen müşterinin adının bulunup döneminin işaretlenerek Tamam butonuna basılması gerekmektedir.
Yönetici-Müşteri Girişi menüsünden müşteri kartları açılmadan programda işlem yapılmamalıdır. Personel modülü dahil olmak üzere tüm işlemler, ayrı ayrı müşteriler seçilerek müşteri bazında yapılmalıdır.

Geçmişe dönük işlem yapılabilir mi?Her modülde geçmişe dönük güncelleme yapılabilir.

Başka muhasebe programından Luca’ya veri transferi var mı?Diğer local programlardan Hesap Planı veya Kapanış fişinin Excel çıktısı alınarak Hesap Planında alt hesaplar oluşturulabilir ve eğer kapanış fişi gönderildiyse açılış fişi oluşturulabilir.
Diğer local programlardan Personeller, Personel modülü altında Personel Excel Aktarma menüsünden, excel dosyası aracılığıyla aktarılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder