18 Aralık 2010 Cumartesi

Luca ‘yı yüksek performansta kullanabilmek için minimum sistem konfigürasyonu ne olmalıdır?

Luca ‘yı yüksek performansta kullanabilmek için minimum sistem konfigürasyonu ne olmalıdır?

Tavsiye edilen işletim sistemi Windows XP SP2,Windows Vista, Internet Explorer versiyonu 6.0 , 7.0 ve 8.0, İşlemci P4 veya AMD işlemci (İşlemci frekansı mümkün olduğunca yüksek ve çift-dört çekirdek olmalı)

Minimum 1Gb RAM. Türk Telekom onaylı ve bilinen markalı ADSL modemler kullanılmalı (Linksys, US Robotics, Zoom, Zyxel, D-Link, Netgear vb.) AIRTIES ve ZYXEL marka modem için güncelleştirmelerin tam olarak yapılması gerekmektedir. Güncelleştirme bilgisi için Yardım masasından destek alabilirsiniz.

ADSL modemlerin usb den bağlantı yapılanlar yerine Ethernet tercih edilmeli. Internet erişim hızı minimum 1 Mbps, mümkünse 2 veya 4 Mbps olmalı .(Ofisteki pc sayısıyla doğru orantılıdır, çok bilgisayar varsa hattın daha yüksek olması gerekir. Mümkünse ofiste internetten radyo, tv, müzik, film izlenmesi, dinlenmesi engellenmeli. Ofiste ADSL hizmeti bir switch ya da hubla çoğaltılıp dağıtılıyorsa mutlaka switch kullanılmalı.

Wireless modem kullanılıyorsa mutlaka şifreli erişim sağlanmalı, modem herkese acık olmamalı, firewall ayarları düzgün yapılandırılmalı.
Yazılım Bilgileri;
İşletim sistemi minimum Windows XP (Professional veya Home Edition) SP2 veya SP3 olmalıdır. Vista işletim sisteminde ekran kartı gibi bir takım özelliklerin bilgisayarın RAM kapasitesini düşürmemesine dikkat edilmelidir.

Browser olarak Internet Explorer 6.0 veya 7.0 veya 8.0 kullanılmalı. Java Versiyonun en son sürümü olan JAVA versiyonu, programlar arasında yüklü olmalıdır. Java’nın en son versiyonunu, www.java.com adresine bağlanıp ücretsiz olarak yükleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder